De oprichting van Youtape

Kinesiotape cursus YoutapeErik Libosan start YouTape Europe Ontwikkeling hoge kwaliteit Kinesiotape
Ontwikkeling hoge kwaliteit Kinesiotape
21-10-2009 EDE – In Nederland is sinds januari 2009 de firma YouTape Europe gevestigd en wel in Ede. Eigenaar is Erik Libosan. YouTape Europe heeft zich ten doel gesteld om het gebruik van Kinesiotape een nieuwe dimensie te geven. ,,Na een ontwikkelproces van bijna twee jaar, kunnen we nu spreken van een stabiel en kwalitatief hoogwaardig product”, aldus Libosan.

De volgende stap was het uitzetten van pilots in de markt. Enerzijds om de behoefte in de markt te peilen en anderzijds om de gebruikswaarde te testen zijn fysiotherapeuten, (sport)artsen, medical trainers en sportmasseurs/verzorgers gevraagd de tape te testen in een real-live omgeving. ,,De resultaten worden door deze pilot-gebruikers zelfs méér dan goed genoemd.”

Erik Libosan is de drijvende kracht achter al deze acties. Na het volgen van trainingen in Duitsland, is hij op de markt op zoek gegaan naar de juiste tape, die alle kwaliteiten in zich had. Het was niet eenvoudig om deze tape te vinden. De tape die aan alle gebruiksvoorwaarden voldeed had ook een navenante prijs. Uit nood geboren is hij zelf een ontwikkelproces begonnen om een betaalbare tape te krijgen met hoge kwaliteit.

Al snel ontstond het eerste contact met Atria in Eindhoven. Brigitte Spees-Van Rheenen van Atria is een ervaren sporttherapeute die al ruim 6 jaar werkt met kinesiotape. Uit dit contact zijn ideeën ontstaan. Daar waar YouTape zich meer bezig houdt met de productie en distributie van de tape, gaat Atria-Eindhoven de trainingen voor het gebruik van de tape verzorgen (eerste is 7 november in Eindhoven). Gezien de animo voor de inschrijving is noodgedwongen al een tweede training gepland (januari 2010).